Φραγκίσκος Φιλιππαίος

Ο Δρ Φραγκίσκος Φιλιππαίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων στο Kent Business School.

Έχει διατελέσει διευθυντής για μεταπτυχιακές σπουδές και διαπιστεύσεις στο Κεντ Business School. Μεταξύ 2008 και 2010 ήταν διευθυντής του Διεθνούς Προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Kingston Business School, Kingston University London. Το ακαδημαϊκό έτος 2007/2008 εργάστηκε ως συνεργάτης έρευνας στο Ελληνικό Παρατηρητήριο, Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, London School of Economics.

O Δρ Φιλιππαίος έχει κάνει διδακτορικές σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόκτησε το διδακτορικό του το 2004.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με τους ρόλους των θυγατρικών των πολυεθνικών επιχειρήσεων, τις στρατηγικές επιλογής τοποθεσίας των πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και το ρόλο της τεχνολογίας στα πολυεθνικά δίκτυα. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα έχει επίσης ζητήματα διοίκησης και διαχείρισης της ανώτατης εκπαίδευσης με ιδιαίτερη έμφαση στη χρήση των διαδικτυακών κοινωνικών δικτυών.

Εργάστηκε ως σύμβουλος για το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Ελλάδα και έχει δημοσιεύσει σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά. Ενεργεί επίσης ως κριτής για διάφορα διεθνή περιοδικά, είναι μέλος των κριτών της ΑMBAs και είναι ενεργό μέλος της Ακαδημίας Διεθνών Επιχειρήσεων, καθώς και της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Ακαδημίας Επιχειρήσεων.