Ειρήνη Φαφαλιού

Η Ειρήνη Φαφαλιού είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Οικονο­μικών & Κοινωνικών Επιστημών, ενώ απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών σε Manpower Studies & Industrial Relations, από το Πανεπιστήμιο του Manchester (University of Manchester, UK) και το διδακτορικό της (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Leicester (University of Leicester, UK), με ειδίκευση στις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις.

Έχει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού και εξωτερικού. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Συντονίστρια της Θεματικής Ενότητας ΔΕΟ40 (Διοικητική Επιχειρήσεων & Οργανισμών) του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, ενώ είναι Διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας, Τεχνολογίας και Οικονομικής Στρατηγικής του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΠΑΠΕΙ, που έχει ως στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων και δημιουργικών δράσεων στο χώρο της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της οικονομικής στρατηγικής, μέσω συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, συμμετέχει σε διάφορα Προγράμματα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης.

Έχει συνεργαστεί, ως τεχνικός σύμβουλος, με πλήθος φορέων του ελληνικού και διεθνούς χώρου και, ως εξειδικευμένη ερευνήτρια, έχει συνεισφέρει στην εκπόνηση μεγάλου αριθμού ερευνητικών μελετών, χρηματοδοτούμενων από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας, τον ΟΑΕΔ, το ΙΟΒΕ, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας, την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κ.ά.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι κριτής, αλλά και μέλος της επιτροπής σύνταξης, σε αρκετά από αυτά. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί μία σειρά από πανεπιστημιακά διδακτικά συγγράμματα και έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικούς και διεθνείς συλλογικούς τόμους και πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού ‘Future leaders’, μέλος του National Board for the Global Entrepreneurship Week (GEW) και της ιδρυτικής ομάδας της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Επίσης, είναι μέλος του Business Mentors Network, ενώ συμμετέχει ως Μentor στο Ekinisi Lab του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Url: http://www.unipi.gr/unipi/el/oik-dunamiko/oik-dep-all/item/544

Personal Web site: http://www.unipi.gr/faculty/fafaliou/index.html