Μιχάλης Π. Σταματογιάννης

Ο Μιχάλης Σταματογιάννης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Κατά τα έτη 2012-2015 ήταν Λέκτορας Οικονομικών στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Μπαθ. Κατα την περίοδο 2009-2012 διετέλεσε Λέκτορας και Ερευνητής στο Τμήμα Οικονομικών, Οικονομετρίας και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Γκρόνινγκεν (Ολλανδία).

Ο Μιχάλης απέκτησε Διδακτορικό στην Οικονομετρία από το Πανεπιστήμιο του Νότινγκχαμ, μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Υόρκης και Πτυχίο Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο ευρύτερο πεδίο της ανάλυσης χρονοσειρών. Έχει εργαστεί σε οικονομετρικές εφαρμογές στα χρηματοοικονομικά και μακροοικονομικά. Η διδακτική του εμπειρία περιέχει αντικείμενα όπως θεωρητική οικονομετρία, επαγωγική στατιστική, καθώς και οικονομετρία χρηματοοικονομικών και πρόβλεψη χρονοσειρών.

Η έρευνα του έχει δημοσιευθεί σε διακεκριμένα διεθνή επιστημονικά περιοδικά όπως το Review of Financial Studies και το Journal of Econometrics.

Ιστοσελίδα: https://sites.google.com/site/mpstamatogiannis/