Αθανάσιος Δαγούμας

Ο Δρ. Αθανάσιος Δαγούμας είναι Λέκτορας στην Οικονομική της Ενέργειας και των Φυσικών Πόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Διαθέτει περισσότερα από 10 χρόνια ερευνητικής και εργασιακής εμπειρίας σε θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια, συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας του ως Έμπειρος Ερευνητής (Senior Researcher) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και ως Ειδικός Επιστήμονας στο Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), ως Ειδικός σύμβουλος στον Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικ΄ςη Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και στον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ).

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα οικονομικά της ενέργειας, στην ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, στις ενεργειακές αγορές και στην μοντελοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ οικονομίας και των ενεργειακών και περιβαλλοντικών συστημάτων.

Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων σε διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά, ενώ είναι κριτής σε αρκετά από αυτά. Έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικούς και διεθνείς συλλογικούς τόμους, πρακτικά ελληνικών και διεθνών συνεδρίων.